loader image

WRB-Renovaties

Logo

Elektriciteit vernieuwen WRB-Renovaties

Eén centraal aanspreekpunt tijdens uw renovatieproject.

Elektriciteit in uw woning vernieuwen?

Het vernieuwen van elektriciteit is één van de veelvoorkomende renovaties die vaak in een oude woning als eerste wordt aangepakt. Bij de aankoop van een oudere woning die gerenoveerd dient te worden is het vaak zo dat de elektrische installatie afgekeurd werd met als gevolg dat deze binnen 18 maanden verplicht herkeurd dient te worden.

Een afgekeurde elektrische installatie is niet zonder enig risico, er is namelijk een reële kans op elektrocutie en er kan gemakkelijker brand ontstaan door overbelasting of door kortsluiting. Na de vernieuwing en herkeuring van uw elektrische installatie ontvangt u een elektriciteitsattest. Dit attest verhoogt eveneens de totale waarde van uw woning.

WRB-Renovaties is uw partner inzake totaalrenovaties waaronder het vernieuwen van uw elektrische installatie.

Waaruit bestaat het vernieuwen van elektriciteit?

Oude bedrading vervangen

Nieuwe zekeringskast plaatsen

Nieuwe stopcontacten, schakelaars,...

Oude bedrading vervangen

In oudere woningen is het vervangen van de oude elektrische bedrading geen overbodige luxe maar een vereiste. Tijdens het vernieuwen is het vaak noodzakelijk de bestaande aftakdozen te verwijderen en te vervangen en de bedrading te voorzien van een aardingsdraad. Tijdens een renovatie van een oude woning kan u dus maar best de bestaande bedrading vervangen.

Ter voorbereiding kan u zelf aan de slag gaan om een schema op te maken waar de bestaande bekabeling zich bevindt.

Nieuwe zekeringskast plaatsen

Bij een vernieuwing van de elektriciteit hoort ook een nieuwe zekeringskast. De zekeringskast fungeert als het hart van uw elektrische installatie en brengt alles samen tot één werkend geheel. Het aansluiten van een zekeringskast laat u best uitvoeren door een ervaren elektricien. Bij WRB-Renovaties kan u rekenen op de nodige ervaring en deskundigheid om deze klus te klaren.

Nieuwe stopcontacten, schakelaars en verlichting plaatsen

Oude ongeaarde wandcontactdozen/stopcontacten dienen best vervangen te worden, zij hebben namenlijk een verhoogd risico op kortsluiting. Voornamelijk waterkokers en koffiezetapparaten zijn toestellen die zulke kortsluitingen kunnen veroorzaken.

Tijdens de vernieuwing van de elektriciteit kan u best gelijktijdig alle stopcontacten vervangen, de kost per stopcontact zal hierdoor flink afnemen. Bij een renovatie van een oude woning worden er vaak nieuwe stopcontacten en schakelaars voorzien. Bij WRB-Renovaties kan u steeds rekenen op het nodige advies om de gewenste indeling van uw elektrische installatie te bekomen.

Klaar om uw elektriciteit te vernieuwen?

Dan kan u deze best laten uitvoeren door een gespecialiseerde firma met de nodige visie en ervaring. WRB-Renovaties vormt één aanspreekpunt voor uw renovatieproject van A-Z!

Wat kost het vernieuwen van elektriciteit?

De prijs voor de vernieuwing van de elektriciteit in uw woning is afhankelijk van de omvang van de woning of de mogelijke breekwerken die de vernieuwing met zich meebrengt. Daarnaast zijn extra wensen zoals domotica, een 3 fase aansluiting of bijvoorbeeld een elektrisch oplaadpunt voor uw wagen eveneens zaken die de prijs beïnvloeden.

Bij WRB-Renovaties beschikt u over één aanspreekpunt die u hierin van A-Z begeleidt. Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarna wij u een gerichte offerte kunnen bezorgen.

Kom ik in aanmerking voor een renovatiepremie?

Bij het vernieuwen van uw elektriciteit kan u al snel profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6% indien de woning ouder is dan 10 jaar. Daarnaast is het ook mogelijk om een premie aan te vragen. Met de overkoepelende renovatiepremie kan u in aanmerking komen om een deel van de kosten (20-30%) te recupereren.

Een compleet overzicht van de voorwaarden tot het bekomen van de overkoepelende renovatiepremie met steun van de vlaamse overheid kan u hier terugvinden. Een overzicht van eventuele compensaties afkomstig uit uw eigen gemeente kan u terugvinden via premiezoeker.be

Wat kan WRB-Renovaties voor u bieden?

Prijs kwaliteit

Prijs kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel, wij streven ernaar om al onze projecten binnen het desbetreffende budget op basis van uw wensen op te leveren.

Eigen werk

Heeft u een familielid, vriend of kennis die zelf wenst mee te helpen om waar mogelijk enkele kosten te besparen? Al onze werken zijn steeds bespreekbaar en kunnen in samenspraak zelf uitgevoerd worden.

Eén centraal
aanspreekpunt

WRB-Renovaties uit regio Geel vormt één centraal aanspreekpunt tijdens uw renovatieproject.